- 450 g kukorica
- 2 kis piros chilli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. kurkuma
- egy kis kocka gyömbér
- 3 tk. só
- 2 ek. vaj
- 1 tk. mustármag
- 60 g pörkölt földimogyoró
- 30 g korianderzöld
- 2 ek. pirított szezámmag
- citrom vagy lime díszíteni
Aprítóban összepépesítjük a chillit, a fokhagymát, a gyömbért, a kurkumát és a sót. A vajat egy széles serpenyőben felmelegítjük. Hozzáadjuk a mustármagot, és addig pirítjuk, amíg keverés közben elkezd pattogni. Hozzákeverjük a kukoricát, és gyakran kevergetve pár percig főzzük, amíg meg nem érezzük az illatát. Hozzáadjuk a mogyorót, a szezámmagot, a koriandert és a chilli pasztát. Pár percig pirítjuk, majd citrom gerezdekkel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése