2016. szeptember 7., szerda

SÓS KRÉKER

Hozzávalók :
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg túró
  • 5 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 tojás (+ 1 tojás a kenéshez)
  • 1 tk. só
  • 1 maréknyi nagyon apróra vágott medvehagyma (elhagyható)
  • 1 tk. sütőpor
  • szezámmag, napraforgómag vagy tökmag a tetejére
A túrót villával összetörjük és hozzáadjuk a lisztet, a puha vajat, a tojást, a sót és a sütőport. Beleszórjuk a medvehagymát is, és alaposan összegyúrjuk a tésztát. Lisztezett deszkán kb. 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk. Tojással megkenjük és tetszőleges formákra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a krékereket, megszórjuk a tetejüket mindenféle maggal. Előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük 180 fokon kb. 15-20 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése