2015. november 11., szerda

BABOS ZAKUSZKA

Kép forrása: Agócs Mária zakuszkája
Hozzávalók:
 
  • 60 dkg fejtett bab
  • 5 nagy fej hagyma
  • 2 dl olaj
  • 15 db kápia paprika
  • 1 kg paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • bazsalikom
  • 1 kis csokor oregánó
  • 2 ág kakukkfű

A babot sós vízben megfőzzük. A paprikát sütőben meggrillezzük, a héhát lehúzzuk, és mag nélkül feldaraboljuk. Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Minden összeöntünk, sózzuk, borsozzuk, és kevergetés közben összefőzzük. Amikor krémesedik az állaga, akkor tesszük hozzá az összevágott zöldfűszereket. Tetszés szerint használható oregánó, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring. Forrón kis üvegekbe tesszük és a tetejére kb. 2 ek. olajat öntünk, hogy elleple. Száraz dunsztba tesszük, ott hűtjük ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése