Kép forrása: Mindmegette |
- 1 kg cukkini
- 40 dkg húsos fehér vagy képia paprika
- 15 dkg hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 tk mustár
- 6 ek. libazsír vagy olívaolaj
A paprikát sütőben mind a két oldalán meggrillezzük, majd forrón zacskóba rakjuk, hogy a gőz leválassza a bőrét. Az így kapott paprikahúst kicsi csíkokra vágjuk.
Az apróra vágott hagymát zsiradékon megpirítjuk. A meghámozott cukkinit apró kockákra vágjuk és besózzuk, hogy levet eresszen (kb. 30 perc). Ha ez megtörtént, kinyomkodjuk és hozzákeverjük a pirított hagymához, tovább főzzük. Hozzáadjuk a sült paprikát, az apróra vágott fokhagymát, és a fűszereket. Az egészet addig főzzük, amíg a leve elpárolog. Összeturmixoljuk, a végén mustárral ízesítjük.
Forrón kifőzött üvegekbe rakjuk, a tetejére olajat teszünk és száraz dunsztban hűtjük ki.
Az apróra vágott hagymát zsiradékon megpirítjuk. A meghámozott cukkinit apró kockákra vágjuk és besózzuk, hogy levet eresszen (kb. 30 perc). Ha ez megtörtént, kinyomkodjuk és hozzákeverjük a pirított hagymához, tovább főzzük. Hozzáadjuk a sült paprikát, az apróra vágott fokhagymát, és a fűszereket. Az egészet addig főzzük, amíg a leve elpárolog. Összeturmixoljuk, a végén mustárral ízesítjük.
Forrón kifőzött üvegekbe rakjuk, a tetejére olajat teszünk és száraz dunsztban hűtjük ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése