- 35 dkg csicseriborsó
- 2 szelet rozskenyér
- 2 tojás
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- zsemlemorzsa
- pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 1 babérlevél
- olaj
- só, bors
A csicseriborsót egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss vízben tesszük fel főni. Mellédobjuk az egyik fej, megtisztított hagymát és a babért. Amikor félig megpuhult, sózzuk. Ha megfőtt, lecsöpögtetjük és ledaráljuk. A kenyeret vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk. Összekeverjük a csicserikrémet a tojással, kenyérrel, a lereszelt hagymával, zúzott fokhagymával. Sóval, borssal, pirospaprikával, felaprított petrezselyemmel ízesítjük. A masszából kisebb gombócokat formálunk, ellapítjuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Főtt burgonyával és uborkasalátával körítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése