2016. szeptember 7., szerda

Csicseriborsó fasírt

Hozzávalók:
  • 35 dkg csicseriborsó
  • 2 szelet rozskenyér
  • 2 tojás
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • zsemlemorzsa
  • pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 babérlevél
  • olaj
  • só, bors
A csicseriborsót egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss vízben tesszük fel főni. Mellédobjuk az egyik fej, megtisztított hagymát és a babért. Amikor félig megpuhult, sózzuk. Ha megfőtt, lecsöpögtetjük és ledaráljuk. A kenyeret vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk. Összekeverjük a csicserikrémet a tojással, kenyérrel, a lereszelt hagymával, zúzott fokhagymával. Sóval, borssal, pirospaprikával, felaprított petrezselyemmel ízesítjük. A masszából kisebb gombócokat formálunk, ellapítjuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Főtt burgonyával és uborkasalátával körítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése