2016. szeptember 7., szerda

SPENÓTOS PITE

Hozzávalók a tésztához:
  • 2,5 bögre liszt
  • 1 kk. só
  • 1 kk. cukor
  • 1 bögre hideg vaj
  • ¼ - ½ bögre jeges víz

Hozzávalók a töltelékhez:
  • 2 bögre spenót (megpárolva)
  • 1 kk. só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma apróra vágva
  • 2 ek. olaj
  • 1 csésze ricotta túró
  • 4 tojás felverve
  • ½ bögre tej
  • 10 dkg juhsajt reszelve (elhagyható)

A lisztbe szórjuk a cukrot, a sót és a hideg vajat, kézzel elmorzsoljuk. Kanalanként hozzáadjuk a jeges vizet, amíg egy golyóvá összeáll. 1 órát pihentetjük. A vékonyra nyújtott tésztát villával megszurkáljuk, 180 fokon elősütjük kb. 15 percig.

A hagymát üvegesre pároljuk, beleszórjuk a zúzott fokhagymát. A kihűlt párolt spenótot apróra vágjuk késsel, a túrót, tojást és a tejet a hagymákkal és a spenóttal összekeverjük és a tésztakéregbe töltjük. 180 fokon kb. 25 percig sütjük, amíg kezd barnulni a teteje.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése