- 10-12 db nagyméretű kelkáposzta levél
- 1 db gránátalma
- 2 db alma
- 100 g mandula
- 2 ek vörösboros balzsamecet
- 1 ek méz
Az öntethez:
- 3 ek vörösboros balzsamecet vagy cseresznye ecet
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk méz
- 1 tk mustár
- só és bors
1-2 percig szárazon pirítsuk a mandulát egy felmelegített serpenyőben. Adjuk hozzá a balzsamecetet majd a mézet és 1 percig kevergessük. Vegyük ki a mandulát a serpenyőből, hagyjuk kihűlni, majd aprítsuk fel. Mossuk és szárítsuk meg a kelkáposztaleveleket. Távolítsuk el a levelek gerincét, majd késsel vagy aprítógéppel vágjuk nagyon finomra. Az almákat vágjuk szeletekre és a gránátalma magjaival együtt keverjük össze a kelkáposztával. Készítsük el az öntetet, majd keverjünk mindent alaposan össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése