- 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 10 dkg búzadara
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 15 dkg lenmag vagy szezámmag
- 3 csapott teáskanál só
- 5 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
- 2,5 dkg élesztő
A lisztet, a darát, a
köményt és a lenmagot tálba szórjuk, megsózzuk, az olajjal elmorzsoljuk.
Ezután beleöntjük a fél deci vízben feloldott élesztőt, majd még 3 deci
langyos vizet adunk hozzá, és közepesen kemény tésztává dagasztjuk. 20
perc kelesztés után átdagasztjuk, és nagyobb dió nagyságú gömböket
formázunk a masszából. Ezekből a gombócokból 20-25 centis rudakat
sodrunk. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd 15-20
perc pihentetés után, 230°C-ra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése