2015. november 8., vasárnap

KENYÉR ROPI

Hozzávalók:
  • 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg búzadara
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 15 dkg lenmag vagy szezámmag
  • 3 csapott teáskanál só
  • 5 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
  • 2,5 dkg élesztő
 
A lisztet, a darát, a köményt és a lenmagot tálba szórjuk, megsózzuk, az olajjal elmorzsoljuk. Ezután beleöntjük a fél deci vízben feloldott élesztőt, majd még 3 deci langyos vizet adunk hozzá, és közepesen kemény tésztává dagasztjuk. 20 perc kelesztés után átdagasztjuk, és nagyobb dió nagyságú gömböket formázunk a masszából. Ezekből a gombócokból 20-25 centis rudakat sodrunk. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd 15-20 perc pihentetés után, 230°C-ra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése