2015. szeptember 29., kedd

FOKHAGYMÁS, FŰSZERES SÜLT KRUMPLI

Hozzávalók:

  • 1 kg új burgonya
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • 2 fej fokhagyma
  • 1/2 ek. petrezselyem
  • 1/2 citrom gerezdekre vágva
  • 5-6 kakukkfű ág
  • 1/4 tk. só
  • bors

Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Vágjunk réseket a burgonyába, de ne vágjuk teljesen át. Rakjuk egy tepsibe, kenjük meg az olívaolaj és a vaj keverékével. Adjuk hozzá az egész fej fokhagymákat, a petrezselymet, a citrom gerezdeket és a kakukkfű ágakat. Sózzuk, borsozzuk.Egy órát süssük, közben ecsettel újra kenegessük. Az egész fej sült fokhagymát félbevágjuk, ennek a krémes belsejével tálaljuk a burgonyát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése