- 1 kg új burgonya
- 1/4 csésze olívaolaj
- 2 ek. olvasztott vaj
- 2 fej fokhagyma
- 1/2 ek. petrezselyem
- 1/2 citrom gerezdekre vágva
- 5-6 kakukkfű ág
- 1/4 tk. só
- bors
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Vágjunk réseket a burgonyába, de ne vágjuk teljesen át. Rakjuk egy tepsibe, kenjük meg az olívaolaj és a vaj keverékével. Adjuk hozzá az egész fej fokhagymákat, a petrezselymet, a citrom gerezdeket és a kakukkfű ágakat. Sózzuk, borsozzuk.Egy órát süssük, közben ecsettel újra kenegessük. Az egész fej sült fokhagymát félbevágjuk, ennek a krémes belsejével tálaljuk a burgonyát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése