Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 20 dkg leforrázott spenót
- 20 dkg feta sajt
- 5-6 szem napon szárított paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt szerecsendió
- darált bors
- 1 evőkanál olívaolaj
Forrósítsuk fel egy lábasban az olívaolajat, adjuk hozzá a zúzott
fokhagymát, és pároljuk kis lángon egy percig. Tegyük bele az ujjnyi vastagság
csíkokra felvágott, felesleges levétől kinyomkodott leforrázott spenótlevelet. Daráljunk rá borsot, fűszerezzük őrölt szerecsendióval és pároljuk lefedve
öt percig. Vágjuk kis darabokra az aszalt paradicsomot, majd keverjük a megpárolt
spenóthoz. Ha kihűlt, a kis kockákra feldarabolt fetát is keverjük hozzá.
Hajtogassuk szét a réteslapot, majd átlósan vágjuk négyfelé, úgy hogy
körülbelül 12x12 centis darabokat kapjunk. Az így kapott lapok széleire tegyünk
a töltelékből egy teáskanálnyit, széleit hajtogassuk rá, majd hajtsuk össze
három centi széles párnákká. Egy párnához csak egy lapot használjunk!
Tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre, majd előmelegített sütőben 170
fokon süssük 10-12 percig. Ha elkészült tegyük kis tálkákba és még melegen
tálaljuk.
Kedves ViZi, azt szeretném megtudni, hogy miért kell a paradicsomot a napon megszarítani?
VálaszTörlésKedves vzotyo! Azért, hogy megaszalódjon. Aszalógépben is elkészíthető.
VálaszTörlés