2015. november 11., szerda

CUKKINIS SZENDVICSKRÉM TÉLIRE

Kép forrása: Mindmegette
Hozzávalók:

  • 1 kg cukkini
  • 40 dkg húsos fehér vagy képia paprika
  • 15 dkg hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • 1 tk mustár
  • 6 ek. libazsír vagy olívaolaj



A paprikát sütőben mind a két oldalán meggrillezzük, majd forrón zacskóba rakjuk, hogy a gőz leválassza a bőrét. Az így kapott paprikahúst kicsi csíkokra vágjuk.
Az apróra vágott hagymát zsiradékon megpirítjuk. A meghámozott cukkinit apró kockákra vágjuk és besózzuk, hogy levet eresszen (kb. 30 perc). Ha ez megtörtént, kinyomkodjuk és hozzákeverjük a pirított hagymához, tovább főzzük. Hozzáadjuk a sült paprikát, az apróra vágott fokhagymát, és a fűszereket. Az egészet addig főzzük, amíg a leve elpárolog. Összeturmixoljuk, a végén mustárral ízesítjük.
Forrón kifőzött üvegekbe rakjuk, a tetejére olajat teszünk és száraz dunsztban hűtjük ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése