Hozzávalók:
- 50 dkg karalábé
- 50 dkg darált hús
- 4 marék barnarizs vagy árpagyöngy
- fél fej hagyma
- só, bors
- borsikafű
- 3-4 ek. tejföl
A karalábét kockára vágjuk. Ha nem akarjuk, hogy puffasszon, akkor párolóbetétben előre megpároljuk, és leöntjük a levét.
A hagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a darált húshoz. Hozzákeverjük a rizst és a fűszereket, kézzel jó alaposan összedolgozzuk. Bevizezzük a kezünket, és egy lábasba gombócokat formázunk a húsból. Annyi vizet teszünk rá, amennyi ellepi és feltesszük lassú tűzön főni. Akkor van kész, amikor a rizsszemek megdagadnak, kb 40-50 perc.
Rátesszük a kockára vágott és előpárolt karalábét, együtt is főzzük kb. 15 percig. Hozzáadjuk a tejfölt, összekeverjük, megsózzuk, és összeforraljuk.
Forrás: Viola Zita receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése