- 1,5 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1,5 csésze sima liszt
- 2 tk. mézeskalács-fűszerkeverék
- 2 tk. szódabikarbóna
- 1 csésze cukor
- 1 csésze nádcukor
- 1 csésze növényi olaj
- 4 tojás
- 0,5 csésze almalé
- 1 csésze főtt és pürésített sütőtök
- 1,5 csésze apróra vágott édes alma
- 0,5 csésze szárazon pirított napraforgómag vagy apróra vágott dió
A liszteket és a szódabikarbónát összekeverjük. Egy nagy keverőtálban a cukrokat a tojással fehéredésig habosítjuk. Hozzáadjuk az olajat, az almát és a sütőtököt, majd a lisztes keveréket. Fakanállal óvatosan összeforgatjuk. Megszórjuk napraforgómaggal vagy dióval. Egy szögletes tepsit béleljük ki sütőpapírral, ebbe öntsük a masszát. 180 fokos sütőben kb. egy óráig sütjük. Rácsra borítva hűtjük ki, másnap szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése