2015. december 11., péntek

ALMÁS SÜTŐTÖKÖS SÜTEMÉNY

Hozzávalók:
  • 1,5 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1,5 csésze sima liszt
  • 2 tk. mézeskalács-fűszerkeverék
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 1 csésze cukor
  • 1 csésze nádcukor
  • 1 csésze növényi olaj
  • 4 tojás
  • 0,5 csésze almalé
  • 1 csésze főtt és pürésített sütőtök
  • 1,5 csésze apróra vágott édes alma
  • 0,5 csésze szárazon pirított napraforgómag vagy apróra vágott dió


A liszteket és a szódabikarbónát összekeverjük. Egy nagy keverőtálban a cukrokat a tojással  fehéredésig habosítjuk. Hozzáadjuk az olajat, az almát és a sütőtököt, majd a lisztes keveréket. Fakanállal óvatosan összeforgatjuk. Megszórjuk napraforgómaggal vagy dióval. Egy szögletes tepsit béleljük ki sütőpapírral, ebbe öntsük a masszát. 180 fokos sütőben kb. egy óráig sütjük. Rácsra borítva hűtjük ki, másnap szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése