2015. december 1., kedd

FŰSZERES INDIAI KUKORICA

Hozzávalók:
  • 450 g kukorica
  • 2 kis piros chilli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. kurkuma
  • egy kis kocka gyömbér
  • 3 tk. só
  • 2 ek. vaj
  • 1 tk. mustármag
  • 60 g pörkölt földimogyoró
  • 30 g korianderzöld
  • 2 ek. pirított szezámmag
  • citrom vagy lime díszíteni

Aprítóban összepépesítjük a chillit, a fokhagymát, a gyömbért, a kurkumát és a sót. A vajat egy széles serpenyőben felmelegítjük. Hozzáadjuk a mustármagot, és addig pirítjuk, amíg keverés közben elkezd pattogni. Hozzákeverjük a kukoricát, és gyakran kevergetve pár percig főzzük, amíg meg nem érezzük az illatát. Hozzáadjuk a mogyorót, a szezámmagot, a koriandert és a chilli pasztát. Pár percig pirítjuk, majd citrom gerezdekkel díszítve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése