2015. november 27., péntek

SÜTŐTÖKTORTA JUHARSZIRUPPAL

Hozzávalók a tortához
  • 1 1/2 csésze sütőtökpüré
  •  1/2 csésze barnacukor/xilit/eritrit
  • 1/4 csésze olaj
  • 1/4 csésze juharszirup
  • 1/4 csésze író (vagy víz)
  • 2 csésze liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1/2 tk. sütőpor
  • csipet só
  • 2 tk. fűszer ízlés szerint (fahéj, szegfűszeg)
  • 1/2 tk. vanília


Hozzávalók a morzsához:
  • 4 ek. vaj
  • 1/3 csésze liszt
  • 2 ek. barnacukor/xilit/eritrit
Hozzávalók a mázhoz:
  • 1/4 csésze juharszirup
  • 1/2 tk. fahéj
  • 1 csésze porcukor

Keverjük össze a torta száraz hozzávalóit. Egy másik tálban keverjük el a sütőtökpürét, az olajat, a juharszirupot és az írót, amíg egynemű masszát nem kapunk. Adjuk hozzá a nedves keveréket a száraz összetevőkhöz. Egy alacsony kuglófformát vajazzunk ki, és tegyük bele a tészta felét. Keverjük össze a morzsa hozzávalóit, szórjuk a tésztára, majd tegyük rá a tészta másik felét. Süssük készre 180 fokos sütőben. Amikor kihűlt, csorgassuk rá a mázat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése