- 1 1/2 csésze sütőtökpüré
- 1/2 csésze barnacukor/xilit/eritrit
- 1/4 csésze olaj
- 1/4 csésze juharszirup
- 1/4 csésze író (vagy víz)
- 2 csésze liszt
- 1 kk. szódabikarbóna
- 1/2 tk. sütőpor
- csipet só
- 2 tk. fűszer ízlés szerint (fahéj, szegfűszeg)
- 1/2 tk. vanília
Hozzávalók a morzsához:
- 4 ek. vaj
- 1/3 csésze liszt
- 2 ek. barnacukor/xilit/eritrit
- 1/4 csésze juharszirup
- 1/2 tk. fahéj
- 1 csésze porcukor
Keverjük össze a torta száraz hozzávalóit. Egy másik tálban keverjük el a sütőtökpürét, az olajat, a juharszirupot és az írót, amíg egynemű masszát nem kapunk. Adjuk hozzá a nedves keveréket a száraz összetevőkhöz. Egy alacsony kuglófformát vajazzunk ki, és tegyük bele a tészta felét. Keverjük össze a morzsa hozzávalóit, szórjuk a tésztára, majd tegyük rá a tészta másik felét. Süssük készre 180 fokos sütőben. Amikor kihűlt, csorgassuk rá a mázat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése