2015. november 27., péntek

ALMÁS SÜTŐTÖK KRÉMLEVES

Hozzávalók:
  • 2 sütőtök
  • 1 vöröshagyma
  • 1 nagy sárgarépa
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • 3 nagy édes alma
  • 1 liter húsalaplé vagy zöldség alaplé (ennek hiányában szárított zöldfűszer és víz)
  • 1 tk. só
  • 1 tk. kakukkfű
  • bors

A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, és az olvasztott vajban egy tepsiben 180 fokon puhára sütjük. Legfeljebb 1 óra alatt elkészül. Lábasba rakjuk a durvára darabolt almával, ráöntjük az alaplevet, fűszerezzük, és az alma puhulásáig főzzük. Bormixerrel krémesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése