2015. december 12., szombat

KOLBÁSZOS SÜLT ZÖLDSÉG

Hozzávalók:
  • 4 közepes tarlórépa
  • 2 sárgarépa
  • 1 paszternák
  • 1 hagyma
  • pár gerezd fokhagyma
  • 20 dkg Hartai kolbász (vagy más adalékanyagmentes bolti ill. házi kolbász)
  • főtt köles vagy rizs
  • tejföl

Ezt a receptet bármilyen gyökérzöldséggel elkészíthetjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk, a hagymát nyolcadoljuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük. Az összes hozzávalót egy kókuszzsírral kikent tűzálló tálba rakjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd 200 fokon megsütjük. Amikor kész, főtt kölest teszünk a tányérra, azt meglocsoljuk tejföllel, és erre halmozzuk a kolbászos sült zöldséget.
 
Forrás: Viola Zita receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése