- 4 közepes tarlórépa
- 2 sárgarépa
- 1 paszternák
- 1 hagyma
- pár gerezd fokhagyma
- 20 dkg Hartai kolbász (vagy más adalékanyagmentes bolti ill. házi kolbász)
- főtt köles vagy rizs
- tejföl
Ezt a receptet bármilyen gyökérzöldséggel elkészíthetjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk, a hagymát nyolcadoljuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük. Az összes hozzávalót egy kókuszzsírral kikent tűzálló tálba rakjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd 200 fokon megsütjük. Amikor kész, főtt kölest teszünk a tányérra, azt meglocsoljuk tejföllel, és erre halmozzuk a kolbászos sült zöldséget.
A zöldségeket megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk, a hagymát nyolcadoljuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük. Az összes hozzávalót egy kókuszzsírral kikent tűzálló tálba rakjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd 200 fokon megsütjük. Amikor kész, főtt kölest teszünk a tányérra, azt meglocsoljuk tejföllel, és erre halmozzuk a kolbászos sült zöldséget.
Forrás: Viola Zita receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése