- 4 szelet csirkemell (kb. 30-40 dkg)
- só, bors
- 30 dkg főtt kukorica (1-2 cső)
- 25 dkg csiperke gomba
- 200 g tejföl
- szárított zöldségkeverék (bio vegeta)
- kakukkfű
- petrezselyem
- zeller zöld
- 10 dkg reszelt sajt
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGu7ufiYkdGIlNmc9HO6VqCBpuP2EX2buBCYuHdbYAvjC_LaT3Qq5-IuFDepqikZD4HkYPhJNIYqSUws1bADvv5HlObtJYBoc4xYFsDplaGENIwwe3wvkeqq91Ur1aD8vFYVKRZqaB9LM/s320/gomb%25C3%25A1s+kukoric%25C3%25A1s+s%25C3%25BClt+h%25C3%25BAs.jpg)
A gombát megtisztítjuk, kockára vágjuk és kevés zsiradékon megpároljuk. A kukoricát 5 perc alatt megfőzzük, majd késsel levágjuk róla a szemeket. Használhatunk fagyasztott kukoricát is, ezt párolóbetétben pár perc alatt megpároljuk.
Egy tűzálló tálat kikenünk zsiradékkal. A 4 szelet csirkemellet egymás mellé rakjuk, megsózzuk, borsozzuk. Ráegyengetjük a kukoricaszemeket és a gombát. Jól meglocsoljuk tejföllel, majd ízlés szerint fűszerezzük kakukkfűvel, szárított zöldségkeverékkel, petrezselyemmel, zellerzölddel. A tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokon készre sütjük, vigyázva, hogy a sajt a tetején meg ne égjen. Rizzsel tálaljuk.
Forrás: Viola Zita receptje
Egy tűzálló tálat kikenünk zsiradékkal. A 4 szelet csirkemellet egymás mellé rakjuk, megsózzuk, borsozzuk. Ráegyengetjük a kukoricaszemeket és a gombát. Jól meglocsoljuk tejföllel, majd ízlés szerint fűszerezzük kakukkfűvel, szárított zöldségkeverékkel, petrezselyemmel, zellerzölddel. A tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokon készre sütjük, vigyázva, hogy a sajt a tetején meg ne égjen. Rizzsel tálaljuk.
Forrás: Viola Zita receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése