2015. december 12., szombat

GOMBÁS KUKORICÁS RAKOTT CSIRKEMELL

Hozzávalók:
  • 4 szelet csirkemell (kb. 30-40 dkg)
  • só, bors
  • 30 dkg főtt kukorica (1-2 cső)
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 200 g tejföl
  • szárított zöldségkeverék (bio vegeta)
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • zeller zöld
  • 10 dkg reszelt sajt

A gombát megtisztítjuk, kockára vágjuk és kevés zsiradékon megpároljuk. A kukoricát 5 perc alatt megfőzzük, majd késsel levágjuk róla a szemeket. Használhatunk fagyasztott kukoricát is, ezt párolóbetétben pár perc alatt megpároljuk.
Egy tűzálló tálat kikenünk zsiradékkal. A 4 szelet csirkemellet egymás mellé rakjuk, megsózzuk, borsozzuk. Ráegyengetjük a kukoricaszemeket és a gombát. Jól meglocsoljuk tejföllel, majd ízlés szerint fűszerezzük kakukkfűvel, szárított zöldségkeverékkel, petrezselyemmel, zellerzölddel. A tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokon készre sütjük, vigyázva, hogy a sajt a tetején meg ne égjen. Rizzsel tálaljuk.

Forrás: Viola Zita receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése