- 500 g darálthús (legfinomabb pulykából)
- 1 kis fej hagyma
- 500 g karalábé kockákra vágva
- 200 g barnarizs
- szárított zöldfűszerek
- só, bors
- kókuszzsír
- kb. egy nagy pohár tejföl
A kockákra vágott karalábét párolóbetéten megpároljuk, így lesz finom puha, és nem is puffaszt annyira.
A hagymát apróra vágjuk és kevés kókuszzsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
A rizst kevés kókuszzsíron megpirítjuk, sózzuk, fűszerezzük. 6 dl vizet öntünk rá, és keverés nélkül készre főzzük (amíg be nem szívja az összes vizet).
Amikor minden összetevő kész, egy magasabb jénai tálba rétegezzük a következő sorrendben: rizs, hús, karalábé, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk sóval és zöldfűszerrel. Erre jön a következő réteg, és így tovább. Én három réteget szoktam rakni. A tetejére tejföl és só kerül.
200 fokos sütőben addig sütjük, amíg láthatóan el nem kezd forrni a víz a tűzálló tál aljában, utána elzárjuk, és hagyjuk a sütőben langyosra hűlni. Másnap, melegítve is nagyon finom.
200 fokos sütőben addig sütjük, amíg láthatóan el nem kezd forrni a víz a tűzálló tál aljában, utána elzárjuk, és hagyjuk a sütőben langyosra hűlni. Másnap, melegítve is nagyon finom.
Szoktam készíteni zöldbabból, kelbimbóból, karfiolból, gyakorlatilag bármiből jó.
Forrás: Viola Zita receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése