![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMzNJQW2sIQO-BGWdU9fNXYa-yzWBeuOYfL0uUCJSCWGHoKxcDO4-DJViiEtfdH-Vu9_gawtB8W_NdCBsLj55yVF7gorsAi_spSCGSKJEMjhKu9whIPjMIIEuP7B5BgH6zoAC8sz3bk74/s320/c%25C3%25A9klaragu.jpg)
- 4 közepes cékla
- ízlés szerint sárgarépa, karalábé, zeller
- 1 ek. kukoricakeményítő vagy tápiókakeményítő vagy bármilyen liszt
- só, bors
- 1 tk. őrölt kömény
- kevés olaj
A céklát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk. Adhatunk hozzá felkockázott, sárgarépát, karalábét, zellert ízlés szerint, de csak céklából is elkészíthetjük. Kevés olajos vízben teljesen puhára főzzük a zöldségkockákat. Egy evőkanálnyi keményítőt vagy bármilyen lisztet (én köleslisztből szoktam) simára keverünk 2 dl vízben, ezt a keveréket ráöntjük a zöldségekre, és összeforraljuk. Ettől lesz szép fényes és krémes a ragu. Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt köménnyel fűszerezzük. Ha felforrt, kész is. Főtt kölessel vagy rizzsel tálaljuk.
Forrás: Viola Zita receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése