2015. december 12., szombat

CÉKLARAGU

Hozzávalók:
  • 4 közepes cékla
  • ízlés szerint sárgarépa, karalábé, zeller
  • 1 ek. kukoricakeményítő vagy tápiókakeményítő vagy bármilyen liszt
  • só, bors
  • 1 tk. őrölt kömény 
  • kevés olaj

A céklát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk. Adhatunk hozzá felkockázott, sárgarépát, karalábét, zellert ízlés szerint, de csak céklából is elkészíthetjük. Kevés olajos vízben teljesen puhára főzzük a zöldségkockákat. Egy evőkanálnyi keményítőt vagy bármilyen lisztet (én köleslisztből szoktam) simára keverünk 2 dl vízben, ezt a keveréket ráöntjük a zöldségekre, és összeforraljuk. Ettől lesz szép fényes és krémes a ragu. Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt köménnyel fűszerezzük. Ha felforrt, kész is. Főtt kölessel vagy rizzsel tálaljuk.

Forrás: Viola Zita receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése