2015. december 12., szombat

PADLIZSÁNOS GÖRÖGÖS RAKOTT CSIRKEMELL

Hozzávalók:
  • 4 szelet csirkemell (kb. 35-40 dkg)
  • só, bors
  • 2 padlizsán
  • kakukkfű
  • szárított zöldségkeverék (bio vegeta)
  • 200 g tejföl
  • 10 dkg sajt

A padlizsánokat meghámozzuk, hozzában felszeleteljük. Egy tányérra fektetjük, és minden darabot megsózunk. Kicsit állni hagyjuk, így kiadja a keserű levét.
A húszeleteket egymás mellé rakjuk egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba, sózzuk, borsozzuk. Egyenletesen rárakjuk a padlizsánszeleteket, beborítjuk tejföllel. Megszórjuk szárított zöldségkeverékkel, sóval és kakukkfűvel, ez adja a görögös ízvilágot. Reszelt sajttal beborítjuk, 200 fokos sütőben készre sütjük. Rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése