![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqLSXu1-wYwdq_Z3gpJfMR_1iTu3lXX_zVRu3Z4zlp81AOlXkdufvjsFAD4ht5cuFa-3kFGAid2TKN9ZWsirE3fgHcaQfvCsbNlbtyp40wOxtDwWiyf-DN0RNQJkx286fvqHPUShR5k2U/s320/paradicsomos+h%25C3%25BAsgomb%25C3%25B3c.jpg)
- 500 g darálthús
- 200 g barnarizs vagy árpagyöngy
- fél fej hagyma
- zellerlevél
- só, bors
- 1,5 kg paradicsom vagy kb. 1 l paradicsomlé
- petrezselyem
- stevia/xilit/eritrit vagy más édesítő
A darált húst, az apróra vágott hagymát és a rizst kézzel egyneművé gyúrjuk, zellerzöldet, sót, borsot adunk hozzá. Golyókat formázunk a masszából, egy nagyobb lábas aljára rakjuk őket. Annyi vizet engedünk rá óvatosan, amennyi ellepi. Addig főzzük, amíg a rizs láthatóan meg nem dagad (kb. 40 perc). Lehet, hogy a vizet kissé pótolni kell.
A paradicsomot felkockázzuk, teljesen pépesre főzzük, botmixerrel pürésítjük. Ha paradicsomlével dolgozunk, akkor könnyebb dolgunk van: a levet a főtt gombócokra öntjük, sózzuk, édesítővel és petrezselyemzölddel ízesítjük. Amikor összeforrt, kész is. Mi kenyérrel szoktuk enni, de főtt krumplival is tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése