- 500 g darálthús
- 200 g barnarizs vagy árpagyöngy
- fél fej hagyma
- zellerlevél
- só, bors
- 1,5 kg paradicsom vagy kb. 1 l paradicsomlé
- petrezselyem
- stevia/xilit/eritrit vagy más édesítő
A darált húst, az apróra vágott hagymát és a rizst kézzel egyneművé gyúrjuk, zellerzöldet, sót, borsot adunk hozzá. Golyókat formázunk a masszából, egy nagyobb lábas aljára rakjuk őket. Annyi vizet engedünk rá óvatosan, amennyi ellepi. Addig főzzük, amíg a rizs láthatóan meg nem dagad (kb. 40 perc). Lehet, hogy a vizet kissé pótolni kell.
A paradicsomot felkockázzuk, teljesen pépesre főzzük, botmixerrel pürésítjük. Ha paradicsomlével dolgozunk, akkor könnyebb dolgunk van: a levet a főtt gombócokra öntjük, sózzuk, édesítővel és petrezselyemzölddel ízesítjük. Amikor összeforrt, kész is. Mi kenyérrel szoktuk enni, de főtt krumplival is tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése