2015. december 11., péntek

SÜLT ZÖLDBAB SALÁTA

Hozzávalók:
  • 20 dkg zöldbab
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 szelet rozskenyér
  • só, bors
  • kókuszzsír (olívaolaj)
  • balzsamecet

A friss zöldbabot blansírozzuk: forrásban lévő sós vízben 2-3 percig főzzük, majd jeges vízben hirtelen lehűtjük. Egy forró serpenyőben kevés kókuszzsíron kisütjük a felkockázott szalonna zsírját, majd mellé tesszük a lecsöpögtetett zöldbabot. Félidőben a szalonnás zsírba egy szelet rozskenyeret teszünk, mindkét oldalát megpirítjuk, majd kivesszük. A szalonnás zöldbabot meglocsoljuk balzsamecettel, majd összeforraljuk.
A zöldbabot a pirított kenyérszeletre halmozzuk, tükörtojással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése