2015. december 11., péntek

PASZTERNÁK KRÉMLEVES

Kép forrása: pixabay.com
Hozzávalók:
  • hagyma
  • fokhagyma
  • vaj
  • paszternák vagy fehérrépa
  • só, bors
  • húsleveskocka (ha lehet, bio)
  • tejszín
  • gyömbér, szerecsendió

A hagymát, fokhagymát vajon megpároljuk, majd rádobjuk a meghámozott paszternákot.  Kicsit megfuttatjuk, felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Gyömbért, szerecsendiót is bátran hozzáadhatunk, tehetünk bele egy húsleveskockát. A végén tejszínt teszünk bele (akár a zacskós 30%-os tejszínt is lehet). Összeforraljuk és leturmixoljuk.

Fehérrépával is el lehet ugyanezt követni. Nagyon finom!

Forrás:  Sarkadi Györgyi receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése