2015. december 11., péntek

ZÖLDPARADICSOM SAVANYÚSÁGNAK

Kép forrása: palocprovence.blogspot.com
Hozzávalók:
  • 2 kg zöldparadicsom egészben
  • 15 db fokhagymagerezd (elhagyható)
  • 5 db csilipaprika (elhagyható)
  • 1,5 l almaecet (6-10%-os)
  • 20 dkg méz
  • 2 evőkanál só
  • 4 db babérlevél
  • 2 evőkanál egész koriandermag
  • 2 evőkanál egész feketebors
  • minden befőttesüvegbe körömnyi gyömbér 

A zöldparadicsomokat a fokhagymákkal és a csilikkel az üvegekbe tuszkoljuk, arra ügyelünk, hogy közben ne nyomódjanak össze, ne sérüljenek meg. Az ecetet a fűszerekkel, mézzel, sóval felforraljuk. Az üvegeket feltöltjük vele, majd lezárjuk őket. 15 percig fejjel lefelé gőzöljük, majd dunsztban hagyjuk kihűlni.

Forrás: VDG Zsófia receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése