Kép forrása: palocprovence.blogspot.com |
- 2 kg zöldparadicsom egészben
- 15 db fokhagymagerezd (elhagyható)
- 5 db csilipaprika (elhagyható)
- 1,5 l almaecet (6-10%-os)
- 20 dkg méz
- 2 evőkanál só
- 4 db babérlevél
- 2 evőkanál egész koriandermag
- 2 evőkanál egész feketebors
- minden befőttesüvegbe körömnyi gyömbér
A zöldparadicsomokat a fokhagymákkal és a csilikkel az üvegekbe tuszkoljuk, arra ügyelünk, hogy közben ne nyomódjanak össze, ne sérüljenek meg. Az ecetet a fűszerekkel, mézzel, sóval felforraljuk. Az üvegeket feltöltjük vele, majd lezárjuk őket. 15 percig fejjel lefelé gőzöljük, majd dunsztban hagyjuk kihűlni.
Forrás: VDG Zsófia receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése