- 2 csomag makaróni (lehet gluténmentes)
- 2 ek. vaj
- 2 ek. liszt
- só, bors
- 1 csésze tejszín
- 1 csésze tej
- 1 csésze reszelt sajt
- 1,5 csésze főtt és pürésített sütőtök
- 0,5 csésze reszelt parmezán
- 0,5 csésze aprított dióbél
- 3 ek. olívaolaj
A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet, rózsaszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a sót, a borsot, a tejet és a tejszínt, majd folytonosan kevergetve sűrű besamelt főzünk. Hozzákeverjük a sütőtököt és a reszelt sajtot.
A tésztát lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük. Összekeverjük a mártással, tűálló tálba tesszük, megszórjuk parmezán és aprított dió keverékével.
180 fokon addig sütjük, amíg a teteje megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése