2015. december 11., péntek

TÖLTÖTT SÜLT ALMA

Hozzávalók:
  • 6 db alma
A töltelékhez:
  • 30 g pisztácia
  • 50 g mandula
  • 100 g puha datolya mag nélkül
  • 25 g vaj
  • 0,5 tk. gyömbér, vanília és kardamom
  • 1 tk. fahéj
Az öntethez:
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. juharszirup vagy méz

A sütőt 200 fokra melegítjük. Az almákat "lefejezzük" és a magházukat óvatosan kivájjuk, hogy egyben maradjanak. 
A töltelék hozzávalóit aprítóban marcipán állagúra keverjük, és beletöltjük az almákba. Tepsibe sorakoztatjuk az almákat, és rátesszük a kalapjukat. 10 perc sütés után az olvasztott vaj és a juharszirup vagy méz keverékével egyenként leöntjük, a tetejüket megszórjuk aprított maggal. Még további 10-20 percig sütjük.
Tálalhatjuk tejszínhabbal, vaníliafagyival, joghurttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése