A töltelékhez:
- 30 g pisztácia
- 50 g mandula
- 100 g puha datolya mag nélkül
- 25 g vaj
- 0,5 tk. gyömbér, vanília és kardamom
- 1 tk. fahéj
- 1 ek. vaj
- 1 ek. juharszirup vagy méz
A sütőt 200 fokra melegítjük. Az almákat "lefejezzük" és a magházukat óvatosan kivájjuk, hogy egyben maradjanak.
A töltelék hozzávalóit aprítóban marcipán állagúra keverjük, és beletöltjük az almákba. Tepsibe sorakoztatjuk az almákat, és rátesszük a kalapjukat. 10 perc sütés után az olvasztott vaj és a juharszirup vagy méz keverékével egyenként leöntjük, a tetejüket megszórjuk aprított maggal. Még további 10-20 percig sütjük.
Tálalhatjuk tejszínhabbal, vaníliafagyival, joghurttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése