- 3-4 kanál olaj
- 2 szál zöldhagyma
- 3 szál sárgarépa
- 1 konzerv csicseriborsó
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 1/2 citrom leve
- 1 kanál köménymag
- só, bors
Megdinszteljük az olajon az apróra vágott zöldhagymát, hozzákarikázzuk a sárgarépát, sózzuk, borsozzuk és 1,5 liter vízben félpuhára főzzük. Akkor hozzáadunk egy lecsöpögtetett konzerv csicseriborsót, és addig főzzük tovább, amíg minden puha nem lesz. Botmixerrel pillanatok alatt pürésítjük, a tejszínnel behabarjuk, szárazon pirított köménymaggal és pár csepp olívaolajjal tálaljuk. Csavarjunk bele egy fél citromot, tegyünk hozzá apróra vágott petrezselyemzöldet is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése