- 2,5 bögre liszt
- 1 kk. só
- 1 kk. cukor
- 1 bögre hideg vaj
- ¼ - ½ bögre jeges víz
Hozzávalók a töltelékhez:
- 2 bögre spenót (megpárolva)
- 1 kk. só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma apróra vágva
- 2 ek. olaj
- 1 csésze ricotta túró
- 4 tojás felverve
- ½ bögre tej
- 10 dkg juhsajt reszelve (elhagyható)
A lisztbe szórjuk a cukrot, a sót és a hideg vajat, kézzel elmorzsoljuk.
Kanalanként hozzáadjuk a jeges vizet, amíg egy golyóvá összeáll. 1 órát pihentetjük. A vékonyra nyújtott tésztát
villával megszurkáljuk, 180 fokon elősütjük kb. 15 percig.
A
hagymát üvegesre pároljuk, beleszórjuk a zúzott fokhagymát. A kihűlt
párolt spenótot apróra vágjuk késsel, a túrót, tojást és a tejet a
hagymákkal és a spenóttal összekeverjük és a tésztakéregbe töltjük. 180
fokon kb. 25 percig sütjük, amíg kezd barnulni a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése