|  | 
| Kép forrása: izeselet.hu | 
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 dkg darált hús
- oregánó, kakukkfű, rozmaring
- 80 dkg sárgarépa, fehérrépa, cukkini
- 1 kg paradicsom vagy 1 l paradicsomlé
- só, bors
- köretnek tészta vagy cukkini/főzőtök
Olajon vagy kókuszzsíron megpárolunk egy fej apróra 
vágott hagymát és négy gerezd fokhagymát. Rászórjuk a darált húst. 
Megsózzuk, oregánóval, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük. 
Beleszórjuk az aprítógéppel kicsi szemcsenagyságúra aprított sárgarépát,
 fehérrépát és cukkinit. Gyakori keverés mellett tíz percig pirítjuk. 
Ekkor felöntjük paradicsomlével vagy egy kiló turmixolt friss 
paradicsommal. Kb. 5 percig együtt főzzük, majd tálaljuk.
Köret
 tészta helyett: A cukkinit vagy főzőtököt kockára vágjuk, egy nagy 
serpenyőben puhára sütjük. Erre öntjük a bolognai ragut. 
A receptet hús nélkül is elkészíthetjük, ekkor több zöldséget adjunk hozzá.
Forrás: W. Ungváry Renáta receptje
Forrás: W. Ungváry Renáta receptje
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése