2016. szeptember 6., kedd

TÉLI SALÁTA

Hozzávalók a salátához:
  • 10-12 db nagyméretű kelkáposzta levél
  • 1 db gránátalma
  • 2 db alma
  • 100 g mandula
  • 2 ek vörösboros balzsamecet
  • 1 ek méz
Az öntethez:
  • 3 ek vörösboros balzsamecet vagy cseresznye ecet
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk méz
  • 1 tk mustár
  • só és bors
1-2 percig szárazon pirítsuk a mandulát egy felmelegített serpenyőben. Adjuk hozzá a balzsamecetet majd a mézet és 1 percig kevergessük. Vegyük ki a mandulát a serpenyőből, hagyjuk kihűlni, majd aprítsuk fel. Mossuk és szárítsuk meg a kelkáposztaleveleket. Távolítsuk el a levelek gerincét, majd késsel vagy aprítógéppel vágjuk nagyon finomra. Az almákat vágjuk szeletekre és a gránátalma magjaival együtt keverjük össze a kelkáposztával. Készítsük el az öntetet, majd keverjünk mindent alaposan össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése