2015. november 15., vasárnap

SÜLT CÉKLASALÁTA ÁRPAGYÖNGGYEL

  • 1 pohár árpagyöngy
  • 4 közepes cékla
  • 1/2 lilahagyma
  • 100 g feta
  • 4 zöldhagyma
  • 1,5 ek. citromlé
  • 1-2 ek. olívaolaj
  • só, bors

A céklákat megmossuk, egyenként alufóliába tekerjük, és kb. 40 perc alatt 220 fokos sütőben megsütjük. Ha kihűlt, meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk.
Az árpagyöngyöt háromszoros vízben kis lángon, lefedve megfőzzük.
A lilahagymát előzetesen fél órára hideg vízbe áztatjuk, vagy leforrázzuk, hogy kimenjen az ereje. Leszűrjük, majd a céklával, kockára vágott fetasajttal, feldarabolt zöldhagymával és az árpagyönggyel elvegyítjük. Az olívaolajat a citromlével elkeverjük, a salátára öntjük.
Árpa helyett használhatunk más gabonát is (quinoa, köles, rizs), így az étel gluténmentesen is elkészíthető.
Forrás: http://www.thekitchn.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése