- 1 pohár árpagyöngy
- 4 közepes cékla
- 1/2 lilahagyma
- 100 g feta
- 4 zöldhagyma
- 1,5 ek. citromlé
- 1-2 ek. olívaolaj
- só, bors
A céklákat megmossuk, egyenként alufóliába tekerjük, és kb. 40 perc alatt 220 fokos sütőben megsütjük. Ha kihűlt, meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk.
Az árpagyöngyöt háromszoros vízben kis lángon, lefedve megfőzzük.
A lilahagymát előzetesen fél órára hideg vízbe áztatjuk, vagy leforrázzuk, hogy kimenjen az ereje. Leszűrjük, majd a céklával, kockára vágott fetasajttal, feldarabolt zöldhagymával és az árpagyönggyel elvegyítjük. Az olívaolajat a citromlével elkeverjük, a salátára öntjük.
Árpa helyett használhatunk más gabonát is (quinoa, köles, rizs), így az étel gluténmentesen is elkészíthető.
Az árpagyöngyöt háromszoros vízben kis lángon, lefedve megfőzzük.
A lilahagymát előzetesen fél órára hideg vízbe áztatjuk, vagy leforrázzuk, hogy kimenjen az ereje. Leszűrjük, majd a céklával, kockára vágott fetasajttal, feldarabolt zöldhagymával és az árpagyönggyel elvegyítjük. Az olívaolajat a citromlével elkeverjük, a salátára öntjük.
Árpa helyett használhatunk más gabonát is (quinoa, köles, rizs), így az étel gluténmentesen is elkészíthető.
Forrás: http://www.thekitchn.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése