![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWpBJ-24eemrrwkLbzI0nFzB2cCwlBGzWBavg5fgtbz6x2artZggzZk4lSXYcpSLfs9-PA4fXYJpr1daOnPVO9IZ94izYfAsFZsIVjvT7R-z4QROsUOgOxBBLJ0lCVLGpgYFYdWI-fLjc/s320/20151113_182501.jpg)
- 60 dkg sütőtök
- 15 csepp stevia vagy más édesítő ízlés szerint
- 1 kk. fahéj
- 1 kk. szegfűszeg
- 1-2 ek. zabpehely/rizspehely/kölespehely
A tököt meghámozzuk, kockára vágjuk, és 1,5 l vízzel feltesszük főni. Amikor puha, hozzáadjuk a fűszereket, és összeturmixoljuk. Ha nem elég sűrű, zabpelyhet turmixolunk hozzá, ha nem elég édes, édesítjük. Tökmaggal és tökmagolajjal tálaljuk.
Ha rizspehellyel vagy kölespehellyel sűrítjük, gluténmentes levest kapunk.
Forrás: Viola Zita receptje
Ha rizspehellyel vagy kölespehellyel sűrítjük, gluténmentes levest kapunk.
Forrás: Viola Zita receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése