2015. november 11., szerda

TEPSIS GYÖKÉRZÖLDSÉGEK KRUMPLIVAL

Mi ritkán eszünk krumplit, ha igen, akkor ilyen formában. Paszternákkal az igazi!

Hozzávalók:

  • krumpli
  • sárgarépa
  • zeller 
  • paszternák
  • tarlórépa 
  • vöröshagyma
  • kókuszzsír vagy olívaolaj
  • szárított zöldfűszerkeverék (vegeta)
  • szárított medvehagyma
  • fűszerek ízlés szerint



Mindegyik zöldségből annyi használunk, amennyi éppen kaptunk. A zöldségeket egyforma kockákra vágjuk, egy kókuszzsírral kikent tepsibe rakjuk. Sózzuk, fűszerezzük (szárított medvehagymával különösen finom), összeforgatjuk a zsiradékkal. Először alufólia alatt, majd szabadon sütjük, közben néhányszor megforgatjuk.
Köretnek vagy magában is megállja a helyét. Bármilyen zsiradékkal elkészíthető, ha kókuszzsírt használunk, nem bántja a gyomrot sem.

Forrás: Viola Zita receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése