Hozzávalók:
- 60 dkg fejtett bab
- 5 nagy fej vöröshagyma
- 2 dl olaj vagy libazsír
- 15 b piros paradicsom paprika (kápia)
- 1 kg paradicsom
- 1 csomó petrezselyemzöld/bazsalikom/oregano/kakukkfű/rozmaring
- só
- bors
A babot sós vízben megfőzzük. A paprikát sütőben grillezzük, majd a héját lehúzzuk és mag nélkül feldaraboljuk. Olajon vagy zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd mindent összeöntünk, sózzuk, borsozzuk és kevergetés közben összefőzzük. Amikor krémesedik az állaga hozzátesszük az összevágott friss zöld fűszereket. Forrón üvegekbe tesszük, a tetejére két ek olajat öntünk és lezárjuk. Száraz dunsztba tesszük, kihűlve sötét, hűvös helyen tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése